Surfvan conversion

My surfvan

Here I keep the conversion updated of my new van. It is in Dutch.

 

De basis

Na lang zoeken, naar een geschikte bus had ik deze gevonden in Belgie. Na de bus bekeken te hebben, deze gekocht en met verzekeringsplaten erop (de bekende groene kentekenplaten) terug gereden naar Nederland. Vervolgens duurde het 3 weken totdat de bus klaar was om op te halen. RDW, douane, keuring. Tevens is de bus voorzien van chiptuning, waardoor het vermogen en vooral het koppel flink gestegen is. Hierdoor heeft de bus "wat" meer pit maar kan je ook zuiniger rijden, mits ik mijn rechtervoet in bedwang kan houden.

 

 Specificaties: Opel Movano 2004 2.5 Cdti. L2/H2 (laadruimte = 315 cm bij 178 cm bij 191 cm) 

Het plan

Het plan is om de bus te tectyleren, isoleren, betimmeren, ventileren, bekleden en inbouwen.

Een aantal handige websites, waar je informatie kan vinden over inbouw/ombouw/techniek:

http://www.campertechniek.eu/ en http://www.camperforum.nl/

Mijn wensen:

een bus die in eerste instantie beschermd is tegen zout water. Voldoende geisoleerd is om rijgeluiden te reduceren en om het behaaglijk genoeg te maken om er in te slapen. Het wordt dus geen camperbus, maar wel een auto waar ik dagelijks in rij dus comfortabel moet zijn. Ook moet er voldoende plek zijn om al mijn windsurfspullen in kwijt te kunnen, (6 boards, 8 zeilen, 4 gieken en aanverwanten) en ruimte overhouden om tijdens de vakantie spullen mee te nemen.

Mijn plan van aanpak:

Huidige betimmering verwijderen. Bus op cruciale (zwakke) punten extra beschermen tegen roest. Zoals bijvoorbeeld de gehele laadvloer en de achterportieren. De bus isoleren (zijwanden, dak, vloer, schuifdeur, achterportieren, wielkasten). Over de isolatie een dampwerende laag aanbrengen door middel van dubbelzijde noppenfolie met aluminiumfolie. Hierna de bus betimmeren. Vervolgens een dicht rek maken waar alle surfspullen in komen. Rek wordt van betonplex gemaakt. De bodem van de bus (18 mm betonplex plaat) voorzien van een sterk zeil (vinyl). Ook de wanden ter hoogte van deze "bak" voorzien van dit vinyl. Alles wat in het zicht ligt, wordt met tapijt bekleed. Vervolgens komt er mechanische ventilatie in het dak, en een ventilatieopening in de vloer.

Vooral via de wielkasten komt er veel rijgeluid de auto in. De wielkasten ga ik daarom extra isoleren tegen het geluid. Eerst kom er een zelfklevende isolatielaag op. Vervolgens betimmer ik de wielkasten, maar hou deze aan de bovenkant nog open. Deze bak vul ik vervolgens met een soort van grote piepschuimen popcorn die nog wel eens gebruikt worden om breekbare grote spullen te vervoeren. Vervolgens komt de bovenste plaat op de wielkast.

Als alles gedaan is, is er het plan om een standkachel te instaleren. Licht metalen velgen en sidebars moeten vervolgens de buitenkant aankleden.

Leveranciers

http://www.admsnederland.nl/ 

Hier heb ik de groene isolatieplaten met zelfklevende laag vandaan. Waarschijnlijk bestel ik hier ook het tapijt waarmee ik de hemel ga bekleden. 

http://www.msesystems.nl/producten/dakventilatoren/

Een bedrijf waar je terecht kan, onder andere voor ventilatie. Ik neem de electrische dakventilator met 3 standen. Vanwege de goede service en het prettige contact wil ik hier op een later moment ook de sidebars bestellen.

http://www.esselink.nl/

Een lokale groothandel voor bouwmaterialen. Handig voor bijvoorbeeld goede spuitlijm of kit. Hier heb ik de XPS platen gehaald (0.75m2 per plaat, 20 mm dik, 4.50 euro per stuk).

http://www.campercabine.nl/nl/category/renault-nissan-opel/

Leuke accessoires voor je bus kan je via deze site bestellen. Zo wil ik er het tapijt bestellen om de instaptrede mee te bekleden. Ook de raamisolatie ziet er interessant uit! 

24-11-11  Oude betimmering eruit + tectyleren

Vandaag dan eindelijk met de bus kunnen beginnen. Eerst heb ik er de paar platen uitgehaald die tegen de zijwand waren geschroefd. Veel platen zaten vast met klemmetje/pluggen (ik weet de precieze naam niet). Eerst gaat de plug erin, dan het tweede gedeelte wat de plug vastzet en afdekt. Ik denk dat ik deze terug laat komen in de nieuwe betimmering en ervoor kan zorgen dat sommige platen achteraf nog weggehaald kunnen. Hierna wat cruciale plekken in de tectyl gezet (zout water!). Hieronder wat foto's. 

 

28-11-11  Begonnen met isoleren. Installeren ventilatie.

Vanochtend begonnen met het isoleren van de bus. Hoofdzakelijk kies ik voor XPS. Goedkoop, effectief en relatief makkelijk te verwerken (snijden met mesje, en plakken met lijmkit). Het is wel veel knip en plakwerk: de wanden van de bus lopen niet recht. In de middag is er een ventilator ingebouwd in het dak met een speedcontroller. De ventilatie is ingebouwd bij MSE systems in Etten Leur die ik via het internet tegenkwam. In de vloer is een ventilatierooster gebouwd wat straks wegvalt in de bekisting met daarin de (vochtige) surfspullen. Het dak wordt nog geïsoleerd, om die reden zit het rooster er nog niet op aan de binnenzijde van de ventilator.

 

 

29-11-11 Isoleren

Meten, snijden, bijwerken en plakken. Een tijdrovend klusje. Daar waar het kan, plaats ik 2 lagen XPS, waarbij de naden van de eerste laag wegvallen.

04-12-11 Isoleren, isoleren, isoleren

Geen enkele wand in de bus loopt recht. Het is een tijdrovende klus om alles goed geisoleerd te krijgen.

1 zijwand is nu gedaan. 2 lagen XPS, danwel XPS en de groene isolatiematten. En daar overheen de dubbelzijdige noppenfolie. De groene isolatiematten zijn zelfklevend. De XPS plak ik met kitlijm, en de noppenfolie plak ik met dubbelzijde tape waar normaal gesproken tapijt mee wordt gelegd. Bizon tix was geen optie, dit lost de XPS op.

De wielkasten isoleer ik met de groene isolatiematten. Prima spul voor een redelijke prijs (10 euro de vierkant meter).

Tot nu toe in totaal gebruikt:

10 platen XPS (0.75 m2 per plaat). 5 m2 groene isolatieplaten. 1/2 grote rol noppenfolie. 4 bussen kitlijm.

Vandaag tijdens het klussen een flinke regenbui en hagelbui over me heen gekregen. Goed nieuws: de ventilatie in het dak laat geen druppeltjes door! Dat is toch altijd even afwachten.

De onderzijde van de vloer heb ik met de groene isolatieplaten geisoleerd. Hier kleven voor en nadelen aan. 1 van de nadelen is het feit dat dit materiaal vocht op kan nemen. Op de vloer leg ik echer vinyl, en kit ik de boel goed af waardoor er in principe geen water bij kan komen. De voordelen wogen op tegen de nadelen : het groene isolatiemateriaal wordt nog wat aangedruk door het gewicht van de houten vloer. Hierdoor wordt de vloer niet te hoog, anders kan ik niet meer in de bus staan. Door het aandrukken verliest de isolatie wel weer wat werking. Een ander groot voordeel is het gemak van het toepassen. Voor wat betreft de zijwanden heb ik zoveel mogelijk 2 lagen XPS toegepast. Waar dit niet ging, heb ik eerst een laag groene isolatiematten geplakt en daar zoveel mogelijk XPS overheen gedaan. XPS is namelijk ook al dampremmend. Om zeker te zijn gaat hier wel een noppenfolie overheen.

Het is nu al een stuk stiller in de bus! Vooral via de kale wielkasten kwam er veel rijgeluid naar binnen. Hopelijk kan ik deze week het isoleren van de wanden klaar krijgen, zodat ik met het dak kan beginnen en de zijwanden kan gaan betimmeren met 6 mm beton plex. Hierna gaat de vinyl vloer erin waarna de wielkasten worden betimmert.

20-12-2011 Isoleren gereed. Vinyl leggen.

Vorige week het isoleren klaar gekregen. Alleen de achterdeuren moeten nog maar dat kan ook op een later moment. Ook de schuifdeur is nu geisoleerd met de groene matten. Deze waren makkelijker te bevestigen. Achter het schot van de schuifdeur zit namelijk het slotmechanisme. Tussen het mechanisme en het staal was precies voldoende ruimte voor de groene matten. De dubbelzijdige noppenfolie heb ik vervolgens op het hout geplakt, en het hout vervolgens vastgezet. Niet met schroeven, want ik moet er makkelijk bij kunnen komen mocht er iets gebeuren met het slotmechanisme waarbij vervanging/reparatie noodzakelijk is.

Na het isoleren heb ik de zijwanden betimmert met 4 mm betonplex. Deze bevestigt met zelftappers schroeven met brede kop, om het hout niet te beschadigen. Een dankbare klus, want nu oogt de bus al wat aangekleder.

Deze week staat het leggen van de vinyl vloer op het programma. Deze ga ik met bizon tix lijmen. Ik heb een mooie rol gevonden van 4 meter bij 3.40 meter voor 160 euro waarmee ik de vloer en een gedeelte van de zijwanden kan gaan bekleden. Na het leggen van de vloer ga ik de wielkasten inmeten en betimmeren.

UPDATE 20-12-2011

Vandaag de vloer erin gelijmd. Ging eigenlijk wel prima. Komt op de foto niet zo mooi uit, maar de kleur is metalic. De hoofdkleuren in de bus worden deze kleur en zwart tapijt.

Mooie werkplek

Passen, meten, snijden, plakken en randen snijden

Next : mooie aluminium strips maken voor de vloer, ter hoogte van de schuifdeur en de achterdeuren. Wielkasten inmeten, en betimmering daarvoor op maat maken. Daarna hard nadenken over de volgende te nemen stap: zijwanden eerst met het linoleum bekleden en daarna gedeeltelijk kleine stroken wegsnijden op de liggers te maken voor de surfplanken, of eerst de liggers maken en daar boven en onder vervolgens het linoleum bevestigen. Even over nadenken. Ook alvast nadenken over de plek waar de standkachel en extra accu moeten komen. Ik zat te denken achter de bestuurdersstoel, en dan een koof maken met de slang erin voor een warme lucht rooster richting de voorkant (vooral in de winter hebben we nog wel eens koude voeten).

Ik had wat tijd over, en heb alvast een gedeelte van de voorkant geisoleerd. Bestuurdersstoel eruit, mat eruit en pielen maar!

28-12-11 Plafond

Afgelopen dagen bezig geweest met het plafond. Nadat de platen (3.6 mm multiplex) erop zaten, zat er toch nog wat beweging in het midden. Vervolgens de platen er weer af gehaald en extra spantjes gemaakt, loodrecht op de bestaande stalen spanten van de bus. Als spantjes heb ik 30 bij 22 mm vuren gebruikt en dit met hoeksteuntjes en zelftappers (19 mm) vastgezet in de stalen spanten. Vervolgens de houten spanten beplakt met aluminiumtape zodat het plafond dampremmend blijft. Platen er weer op en gereed om te stofferen.

Bij de schuifdeur en de achterdeur heb ik de verlichting in het plafond ingebouwd. Ben zelf wel tevreden met het resultaat, het is immers de eerste keer dat ik dit soort klusjes doe. In het nieuwjaar kan ik pas het autotapijt ophalen. Ik heb 2 RVS strips voor bescherming bij schuif en achterdeur. Idee was eerst aluminium maar RVS is natuurlijk nog beter!

Plafond zonder spanten                                                      Spanten 30 bij 22 mm

Spanten bekleed met alu-tape                                          Dwarsligger was lastig ivm vorm van dak

Betimmert                                                                       Verlichting in het plafond verwerkt

Totaal plaatje

Na het maken van deze foto, heb ik de zijkanten die grenzen aan het dak ook betimmert zodat er een vloeiende overgang ontstaat tussen dak en wand, in verband met het stofferen. Volgende week (volgend jaar) de stof bestellen. In de tussentijd kan ik de wielkasten bekleden met het vinyl.

 

07-01-2012 Bijna gereed met stofferen

Er zijn diverse aanbieders van autotapijt. Na wat zoekwerk op het internet, vond ik diverse soorten. Echter bij een plaatselijke carroserie-bouwer (ASH carroserie) kon ik deze zo kopen, zonder te bestellen, afwachten, bezorgkosten en dergelijke. Ik heb gekozen voor een (niet zelf klevende) dondergrijze kleur. Zwart was wel heel erg zwart en dit tapijt (niet te dun, niet te dik) hadden ze overigens maar in 1 kleur.

Ik heb erg veel respect gekregen voor stoffeerders. Wat een klus! Over het resultaat ben ik niet 100% tevreden, want sommige hoeken/overlappingen/naden heb ik gewoon niet perfect gekregen. Maar voor een surfbus is het best aardig denk ik. Ik heb het tapijt geplakt met bizontix/bizon kit. Eerst alles uitmeten en aan alle zijden een paar centimeter marge houden (het tapijt te groot afsnijden). Hierna bus en tapijt ingesmeerd met de tix (met een kwast), laten opdrogen (minuutje of 10 afhankelijk van de temperatuur) en daarna plakken. De randen heb ik daarna pas gesmeerd en geplakt. Probeer zo goed mogelijk te ventileren van er zitten schadelijke/irriterende oplosmiddelen in de lijm.

De wielkasten heb ik bekleed met het vinyl, en er komen nog RVS beschermstrips op. Deze dagen zal ik het stofferen klaar krijgen (behalve de schuifdeur en de achterdeuren, die kan ik ook op een later moment doen) en begin ik met het surfrek (eindelijk want ik begin nu te snakken naar het einde).

9-1-2012 Stofferen gereed, surfrek maken

Het stofferen is zover klaar dat ik met het rek kan beginnen. Helemaal af is het stofferen nog niet, maar dit kan ik op een later moment afmaken. First things first, en dat zijn de surfspullen erin

13-01-2012 Begonnen met het surfrek

Begonnen met het surfrek, eindelijk. De bak waar de zeilen, masten en gieken inzitten heb ik zo laag mogelijk gemaakt, er moeten nog een aantal boards erboven komen en een bed en opbergruimte. De bak heb ik gemaakt van 12 mm betonplex.

Vervolgens de steunen gemonteerd voor de boards. Dit zijn 29mm "bezemstelen". De steunen zijn eigenlijk bedoeld als gordijnroede. Wel moet ik nog in het midden, onder de ligger nog een steun maken want de bezemstelen gaan tijdens het rijden toch doorhangen en de boards gaan klapperen. Wellicht dat ik de bak dan aan de bovenkant dicht maak, om deze steunen hierop te laten rusten.

 

 

Recent Photos

Oops! This site has expired.

If you are the site owner, please renew your premium subscription or contact support.